Tulosta

Posted in:

Etätyö vaatii oikeanlaisen tietokoneen

Ensin työ, sitten huvi. Tietokoneen täytyy venyä moneen rooliin arjessasi. Yhä useampi tekee etätöitä kotona, ja töiden jälkeen tietokonetta käytetään monipuolisena viihdekeskuksena videoiden katseluun, sosiaalisen median selailuun ja pelaamiseen. Hyvä tietokone auttaa tekemään työt tehokkaasti ja toisaalta unohtamaan ne, kun työpäivä on ohi.

Nykypäivän tietokoneiden tulee täyttää monenlaisia vaatimuksia vastatakseen käyttäjien toiveisiin ¬– erityisesti etätöiden yleistyessä. Tietokoneen suorituskyvyn täytyy riittää kaikkiin käyttäjän tarpeisiin, olivatpa kyseessä sitten diaesitykset, PC-pelit tai raskasta laskentatehoa vaativat työtehtävät. Konetta täytyy myös pystyä käyttämään monipuolisesti erilaisissa tilanteissa, koska työtilasi saattaa vaihdella päivän mittaan. Jos vieläpä haluat nauttia vapaa-ajalla pelaamisesta tai katsella elokuvia, 4K-näyttö ja tehokas näytönohjain voivat olla vähintään yhtä tärkeitä ominaisuuksia kuin keveys tai webkameran kuvanlaatu.

Dell XPS on hyvä esimerkki suorituskykyisestä ja monipuolisesta kannettavasta. Tietokone selviää raskaistakin työtehtävistä ja loistaa yhtä lailla 4K-elokuvia katsellessa tai kuvia muokatessa.

Vastaa useimpien tarpeisiin

XPS on kuin suunniteltu etätöiden tarpeisiin. Olipa tarpeenasi sitten muokata kuvia ja videoita sosiaalisiin medioihin tai tehdä graafista suunnittelua – kone sopii mainiosti työhön kuin työhön. Erityisesti luovia työntekijöitä ilahduttaa laadukas 4K-näyttö, joka toistaa 100 prosenttia Adoben RGB-väriprofiilista. Näet siis Adoben ohjelmissa käsittelemäsi tiedostot juuri samoissa väreissä kuin olet ne luonut. Kannettavassa on myös laadukkaat kaiuttimet sekä modernit liitännät, joiden kautta suuretkin tiedostot liikkuvat ripeästi. Monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta Dell XPS on kevyt kannettava, joka kulkee helposti mukana repussa tai läppärilaukussa.

Toinen esimerkki hyvän suorituskyvyn ja keveyden yhdistämisestä on HP Dragonfly. Alle kilon painoista kannettavaa tuskin edes huomaa laukussa, mutta tehokkaiden komponenttien ansiosta koneen suorituskyky riittää vaativaankin käyttöön. Koneen sisäänrakennetut tietoturvaratkaisut varmistavat turvallisen työkäytön, ja terävä näyttö sekä hyvät kaiuttimet siivittävät rentoutumaan vapaa-ajalla suosikkisarjojen parissa. Tietoturvaan on kiinnitetty erityistä huomiota jopa fyysisten ratkaisujen osalta. Näyttöön saa aktivoitua näppärän yksityisyydensuojafiltterin, joka suojaa salaisia työdokumenttejasi uteliailta katseilta, kun työskentelet julkisella paikalla. Webkamerassa on puolestaan sisäänrakennettu fyysinen suoja, jonka avulla voit taata, ettei kameraa pystytä käyttämään luvattomasti.

Lue lisää HP Dragonflysta

Koneen käyttö jatkuu myös työajan jälkeen

Molemmat kannettavat ovat tehokkaita mutta kevyitä ja tyylikkäitä. Jos etsit konetta sekä etätöihin että vapaa-aikaan, luontevin valinta on yleensä kannettava. Tietokoneen täytyy toimia niin kotona, toimistolla kuin tien päälläkin. Täydellinen kannettava on helppo kantaa, sen näytön reunat ovat ohuet ja ruudun kirkkaus riittää työskentelyyn auringonvalossa kodin terassilla tai mökin verannalla. Verkkoon liittyminen käy nopeasti mutta turvallisesti, ja kollegoiden kanssa on helppoa tehdä työtä myös etänä. Koneen täytyy kyetä käsittelemään kivuttomasti myös pilvessä olevia tiedostoja sekä erilaisia pilvipalveluita, jotta voit työskennellä saumattomasti mistä tahansa, etkä ole riippuvainen fyysisistä laitteista.

Integroidut palvelut takaavat tehokkaan työnteon

Kun käytössäsi on vielä yrityksille suunnattu Microsoft 365 -palvelu, sinulla on kaikki edellytykset tehokkaaseen etätyöhön. Saat kattavien Office-ohjelmien lisäksi Onedrive-pilvitallennuspalvelun, jonka kautta voit tallentaa ja jakaa kaikki dokumenttisi. Voit käyttää myös kätevää Sharepoint-yhteistyösovellusta, joka on suunniteltu ryhmätyöhön sekä yrityksen sisäisen intranetin luomiseen. Sen avulla työntekijät voivat vaihtaa ajatuksia sekä auttaa toisiaan luovalla ja mukaansatempaavalla tavalla.

Microsoft 365 -yrityspakettiin kuuluu myös Microsoft Teams, joka on monelle tuttu erinomainen työkalu etäkokousten järjestämiseen. Sovelluksen avulla voit työskennellä etänä yhdessä kollegoidesi kanssa, järjestää salauksella suojattuja videopalavereja ja jakaa diaesityksiä työkavereillesi.

Kun kaikki palvelut on integroitu yhteen sulavasti toimivaan järjestelmään, pääset tekemään töitä tehokkaasti ilman tuottavuutta hidastavia pullonkauloja. Dell XPS ja HP Dragonfly ovat hyviä esimerkkejä työkoneista, jotka sopivat etätyön uusiin vaatimuksiin.