Tulosta

Posted in:

Huawein uusi tallennusjärjestelmä yllättää tehoillaan ja säästöillään

Flash-muisti, täysin uusi AI-arkkitehtuuri ja hajautettu laskentateho – näin Huawei OceanStor Dorado V6 mullistaa alan.

Huawei OceanStor Dorado V6 on täysin flash-pohjainen tallennusratkaisu vaativaan yrityskäyttöön. Huawein edistyneet toiminnot optimoivat tehokkuuden, saavutettavuuden ja turvallisuuden sekä vähentävät merkittävästi kokonaiskustannuksia (TCO) muihin ratkaisuihin verrattuna. Dorado V6:tta on kuvailtu ”mullistavaksi”, mutta mikä tekee siitä niin erityisen kilpailijoihin verrattuna?

”Merkittävin ero on, että Dorado V6 on täysin uusi ja nykyaikainen tuote. Se pohjautuu käänteentekevään arkkitehtuuriin, joka kattaa koko alustan”, kertoo Johan Westin, Huawein Nordic CTO.

Tuote on kehitetty alusta loppuun flash-muistia varten.

Hän jatkaa:
”Yleensä uusi tallennusjärjestelmä pohjautuu pitkälti edelliseen malliin. Päivitykset painottuvat siis tyypillisesti muistin, prosessoreiden ja muiden tärkeiden komponenttien uusimiseen. Tämä perinne on vallinnut alalla viimeisen 20 vuoden ajan, mutta Dorado V6:n tapauksessa kaikki on suunniteltu ja rakennettu täysin uudelleen. Tuote on kehitetty alusta loppuun flash-muistia varten, kun taas kilpailijat ovat parhaimmillaankin vain muunneltavissa myös flash-käyttöön.”

Huawei Dorado V6

Lue lisää: Näin Huawein tallennusratkaisut hyödyttävät yritystäsi

Uusi arkkitehtuuri luo uusia mahdollisuuksia

Tallennusjärjestelmää laajennetaan tyypillisesti lisäämällä uusia levyhyllyjä. Haasteena on kuitenkin se, että hallintayksikkö jää helposti pullonkaulaksi suuren paineen alla. Dorado V6:n uusi arkkitehtuuri ratkaisee tämän pulman.

”Olemme esimerkiksi lisänneet prosessoreita jokaiseen levyhyllyyn. Kun lisäät järjestelmään uuden levyhyllyn, parannat samalla sen laskentatehoa”, Johan Westin selittää. ”Kun levyä lähellä olevat prosessit suoritetaan heti levyhyllyssä, vältytään rasittamasta järjestelmän muita osia. Tallennusjärjestelmä voi siis keskittyä palvelemaan esimerkiksi sovelluksia, eikä resursseja tarvitse hukata sisäiseen datanhallintaan.”

Johan Westin kertoo, että Huawein hajautettu kolmiosainen prosessoriarkkitehtuuri on ainutlaatuinen koko markkinoilla. Se käyttää lisäksi ARM-pohjaisia prosessoreita, joissa on enemmän ytimiä kuin kilpailijoilla. Jokaisessa prosessorissa on 48 ydintä, joten koko järjestelmässä on yhteensä lähes 6 000 ydintä. Dorado V6 onkin kehitetty vastaamaan markkinoiden kovimpiin vaatimuksiin.

”Dorado V6:n jokainen osa-alue on optimoitu turvallisuuden ja suorituskyvyn ehdoilla”, Johan Westin sanoo. ”Muutimme esimerkiksi levyjen rakennetta ja lisäsimme kaksi taustalevyä toistensa päälle, jotta saimme mahdutettua 36 levyä kahteen räkkiin. Ratkaisun avulla saamme mahdutettua 2 petabittiä suojattua dataa kahteen räkkiyksikköön. 5:1-datavähennyksellä se tekee jopa 10 petabittiä (tulevilla 61 Tt:n levyillä). Esimerkiksi rebuildsin tapaiset prosessit kestävät enintään 15 minuuttia teratavua kohden, kun järjestelmän kuormitus on 70 prosenttia.”

Lue lisää: Näin Huawein tallennusratkaisut hyödyttävät yritystäsi

Teknologia, joka ylittää markkinoiden vaatimukset

”Järjestelmäpiirimme on kehitetty talon sisällä ja sitä käytetään muun muassa verkkokorteissamme. Voimme siis optimoida ajurit sen mukaan”, Johan Westin selittää. ”Yleisistä ajureista poiketen tarjoamme täyden hallinnan sisään- ja ulostuloille sekä NVMe-end-to-end-optimoinnin. Pystymme pienentämään viivettä koko ketjussa.”

Sen ominaisuudet riittävät kaikkein vaativimpiinkin käyttötarkoituksiin, mutta alhaisten käyttökustannusten ansiosta se sopii myös pienemmille yrityksille.

Dorado V6 julkaistiin syksyllä 2019 ja sen kysyntä on ollut vahvaa muun muassa tietoliikenne- ja rahoitusaloilla sekä teollisuudessa. Huawei ehti itse asiassa myydä yli 100 järjestelmää eurooppalaisille asiakkailleen jo ennen virallista julkaisua. Riippumaton analyysiyritys ESG nosti Dorado V6 -arvostelussaan esiin muun muassa erittäin lyhyet vasteajat ja korkean suorituskyvyn sekä mainitsi, että ratkaisu voi alentaa kokonaiskustannuksia jopa 78 prosentilla. Kustannussäästöt saavutetaan normaalia pienemmän tuki- ja huoltotarpeen ansiosta.

”Dorado V6 tehostaa datakeskusten toimintaa ja tarjoaa erittäin korkean suorituskyvyn. Se on erityisen houkutteleva vaihtoehto asiakkaille, jotka haluavat käsitellä suuria datamääriä nopeasti ja tehokkaasti. Sen ominaisuudet riittävät kaikkein vaativimpiinkin käyttötarkoituksiin, mutta alhaisten käyttökustannusten ansiosta se sopii myös pienemmille yrityksille.”

Kohti älykästä tulevaisuutta

Dorado V6 asetti riman uusiin korkeuksiin nykypäivän tallennusjärjestelmille, mutta miltä alan tulevaisuus näyttää? Mikä tekniikka räjäyttää pankin seuraavaksi?

”Tällä hetkellä panostetaan valtavasti keinoälyyn”, sanoo Johan Westin. ”Nyt sisäänrakennettu AI-tekniikka ja sitä varten kehitetyt AI-järjestelmäpiirit mahdollistavat entistä autonomisemmat tuotteet, joten alustojen kehitys kohti entistä itsenäisempää ja älykkäämpää tulevaisuutta vaikuttaa hyvin todennäköiseltä. Olemme alkaneet hyödyntämään keinoälyä välimuistin käsittelyyn, ja jatkamme älykkään QoS:n, älykkäämmän deduplikaation sekä autonomisen käyttöönoton ja hallinnan kehittämistä. Nämä osa-alueet ovat hyvin keskeisiä tallennusjärjestelmille. Huawei panostaa valtavia summia kehitykseen, joten uskon nostavamme tallennusratkaisut täysin uudelle tasolle tulevina vuosina.”