Tulosta

Posted in:

Miten valita turvallinen ja joustava tietoverkko palveluna (NaaS) koronapandemian jälkeiseen aikaan?

Kiinnostus pilvipalveluja ja IT-ostopalveluja kohtaan kasvaa jatkuvasti. Huawein CloudCampus mahdollistaa tietoverkon hallinnan palveluna. Ratkaisu tarjoaa teknisiä ja liiketoiminnallisia etuja sekä jälleenmyyjille että MSP-palveluntarjoajille (Managed Services Provider). Ja se on saatavilla palveluna.

Tietoverkon ylläpito ja hallinta voi olla vaativaa kaikilla tasoilla. Jopa pienten ja keskisuurten yritysten tietoverkkojen täytyy tukea enemmän laitteita ja sovelluksia kuin koskaan aiemmin, mikä lisää niiden tehokkaaseen ylläpitoon kuluvien työtuntien määrää. Pilvipohjaiset palvelut, infrastruktuuri ja data-analytiikka vievät kehitystä eteenpäin, mutta lisäävät samalla prosessien monimutkaisuutta. Kun yhtälöön lisätään etätyö ja haarakonttoreiden integraatio, kokonaisuus on yhä haastavampi.

Pilvipohjaiset tietoverkot ovat tulevaisuutta

Yang Wang on markkinointipäällikkö ja vastaa Huawei Enterprisen ratkaisumyynnistä.

Tämä trendi luo mahdollisuuksia Managed services -palvelujen tarjoajille ja perinteisemmille IT-palvelujen tarjoajille, jotka haluavat siirtyä tarjoamaan palveluitaan as-a-service-pohjalta. Pilvipohjaiset tietoverkot ovat epäilyksettä tulevaisuutta, ja MSP-toimijat pystyvät niiden avulla siirtymään välineistön jälleenmyynnistä palveluntarjontaan. Tämäntyyppisten ratkaisujen kasvuvauhti on ollut 45 % vuodessa jo vuodesta 2016 lähtien. Kattavuus on ollut jopa 40–72 % tietyillä tärkeillä sektoreilla, kuten koulutuksessa ja kaupassa.

Nämä mahdollisuudet eivät kuitenkaan tipahda syliin ilman riskejä ja vaivannäköä. Miten palveluntarjoajat voivat hallita kustannuksia, ylläpitää turvallisuutta ja varmistaa asiakasuskollisuuden, kun monet kääntyvät muiden tarjoajien puoleen ja siirtyvät pois jälleenmyyntikumppaneiltaan? Miten ne voivat lisätä uusia tulovirtoja altistumatta tuntemattomille riskeille? Ja mikä kenties tärkeintä, miten ne voivat taata asiakkailleen tarvittavan tietoturvan tason, varmistaa nykysäädösten mukaisen toiminnan ja mahdollistaa samalla skaalautuvuuden sekä mukautua muuttuvaan sääntelyyn?

Lue lisää Huawei CloudCampus -palvelusta täältä

Turvallinen ja skaalautuva

Huawein CloudCampus 3.0 tarjoaa MSP-palveluntarjoajille ja jälleenmyyjille mahdollisuuden vastata näihin haasteisiin. Palvelu tarjoaa plug-and-play-tietoverkon, jolla voi hoitaa fyysisten ja pilvipohjaisten resurssien hallinnan alusta loppuun etäyhteyden kautta. Kaiken, mikä ennen tehtiin fyysisesti, voi nyt tehdä pilvessä. Resurssien hallinnointiin liittyvää työtä voidaan yksinkertaistaa ja vähentää, mikä vähentää myös kustannuksia.

CloudCampus voidaan tarjota täysin NaaS-ratkaisuna (Network as a Service) joko Huawein tai sen paikallisten kumppaneiden infran kautta. Sen ansiosta Huawein merkittävät yhteistyökumppanit, kuten Pedab ja ALSO, voivat tarjota NaaS-ratkaisujaan jälleenmyyjilleen ja MSP-palveluntarjoajilleen, ja nämä jälleenmyyjät ja palveluntarjoajat voivat puolestaan tarjota NaaS-palveluja omille loppuasiakkailleen. Ratkaisu tarjoaa kaksi ilmiselvää etua: ensinnäkin joustava hinnoittelu houkuttelee erilaisia yrityksiä, joiden käyttäjämäärät vaihtelevat aina yhdestä yli sataan tuhanteen. Toisekseen parempi tietoturva vähentää riskejä ja on paikallisen sääntelyn mukainen.

Tämän ansiosta asiakkaat voivat siirtyä perinteisestä tuotteiden myynnistä palvelujen myyntiin ja luoda siten uusia tulovirtoja.

Kirsi Kähkönen, Regional Lead Nordics, Also

Naas-palvelu avaa uusia mahdollisuuksia joustavan hinnoittelun ja tilausmallin ansiosta.

– Palvelumme ansiosta asiakkaamme voivat siirtyä perinteisestä tuotteiden myynnistä palvelujen myyntiin ja kehittää siten uusia tulovirtoja, Alson Pohjoismaiden aluejohtaja Kirsi Kähkönen kertoo.

Se tarjoaa myös varmaa eristystä, jotta data ei pääse vuotamaan tietoverkosta toiseen tai isännälle.

CloudCampuksen tekoäly- ja automaatio-ominaisuudet vähentävät ja yksinkertaistavat tietoverkon hallintatyötä. Ne eivät vain korjaa ongelmia niiden ilmetessä, vaan käyttävät tietoverkon dataa niiden ennakoimiseen ja ennaltaehkäisemiseen. Tällaisen palvelun tarjoaminen luo lisäarvoa asiakkaalle, sillä se helpottaa järjestelmän käyttöä ja parantaa laatua.

Jos vaatimukset kasvavat tai säädökset muuttuvat, CloudCampus voi siirtää verkon fyysisiä resursseja pilveen tai päinvastoin. Jatkuvasti muuttuvan sääntelyn viidakossa tämä tuo jälleenmyyjille, MSP-palveluntarjoajille ja yrityksille varmuutta.

Mikä tärkeintä, CloudCampus on saatavilla palveluna Pohjoismaissa Huawein pohjoismaisten yhteistyökumppaneiden kautta, joten infran ja datan käsittely tapahtuu turvallisesti ja paikallisesti. CloudCampus tarjoaa yrityksille ratkaisun tilanteisiin, joissa pilvipalvelun käyttöön liittyy epävarmuutta siitä, mihin arkaluontoiset ja sääntelyn piiriin kuuluvat tiedot voivat päätyä.

Lue lisää Huawei CloudCampus -palvelusta täältä

CloudCampuksen pohjoismainen lanseeraus tapahtui tapahtumassa Norjassa.

Luotu kasvua varten

Pohjoismaiselle IT-ratkaisujen ja -palvelujen tarjoajalle Pedabille tämä on ollut ensiarvoisen tärkeää. Yritys on menestynyt kehittämällä syvällistä asiantuntemusta, rakentamalla vahvat suhteet toimittajiin sekä tarjoamalla kilpailukykyistä teknologiaa, joka “uskaltaa olla erilaista”, kuten infra- ja pilvialustadivisioonan varatoimitusjohtaja Claus Stensbjerg asian ilmaisee.

Yksi tärkeimmistä eduista meille on se, että pystymme rakentamaan paikallisesti isännöidyn alustan.

Claus Stensbjerg on Pedabin infrastruktuuri- ja pilvialustojen osaston johtaja.

– Yksi tärkeimmistä eduista meille on se, että pystymme rakentamaan paikallisesti isännöidyn alustan, hän selittää. Olemme luoneet turvallisen alustan ja tarjoamme MSP-palveluntarjoajille mahdollisuuden myydä sitä asiakkaille. Sen ansiosta ne voivat myös kehittää alustaa ja hallita sitä omassa ympäristössään.

Hän uskoo, että strategia on Pedabin asiakkaiden mieleen.

– Heidän on pystyttävä luottamaan siihen, että alusta on turvallinen, ja mikä tärkeintä, että he itse hallitsevat sitä.

Parempi hinta-laatusuhde

Asiakkaille suuri etu on se, että tietoverkon infrastruktuurin kulut siirtyvät pääomakustannuksista käyttökustannuksiksi. Kumppaneille se tarkoittaa uusia mahdollisuuksia myydä enemmän lisäpalveluita tulevaisuudessa.

ALSO ottaa CloudCampuksen käyttöön isännöintipaikoillaan Tanskassa ja Suomessa. Ratkaisun paikallisuus on tärkeää, sillä sen ansiosta ALSO ja sen MSP-palveluntarjoajat voivat kattaa säänneltyjä sektoreita, kuten terveydenhuollon ja julkisen sektorin.

– Jälleenmyyjämme haluavat luotetun kumppanin, joka voi tarjota ratkaisun ja kehittää niitä yhdessä heidän kanssaan, Pohjoismaiden aluejohtaja Kirsi Kähkönen kertoo.

Mallia täydentää CloudCampuksen joustavuus, minkä ansiosta sitä on helppo mukauttaa, räätälöidä ja laajentaa lisäpalveluilla. Näin ALSO ja sen MSP-palveluntarjoajat voivat tarjota ratkaisupaketteja koko valikoimasta.

ALSOn myyntijohtaja Anders Ibsen lisää:

– Kaikki voivat myydä tietoverkkoratkaisuja, mutta kun solmitaan palvelusopimus asiakkaan kanssa ja he käyttävät palvelualustaasi, asiakkaat pysyvät todennäköisemmin uskollisina.

Pedabin Claus Stensbjerg nostaa esiin toisen tekijän.

– Voimme tarjota teknologiaa paremmalla hinta-laatusuhteella kuin mikään muu paikallisesti isännöity tuote markkinoilla. Se on yhtä hyvä, jollei parempi, kuin kilpailevat tuotteet. Valitsemalla sen saat rahallasi paljon enemmän laatua ja teknologiaa muihin verrattuna, Stensbjerg sanoo.