Tulosta

Posted in:

Näin saat pilvialustan omaan työympäristöösi

Painotatko joustavuutta vai hallittavuutta? Sisäisestä datapalvelusta pilvipalveluun vaihtaminen tarkoittaa usein tasapainoilua ja kompromisseja.

Pilvipalvelut ovat pitkään olleet liian geneerisiä. Tilanteissa, joissa laillisista tai muista syistä on ollut pakko säilyttää tietoa omien seinien sisäpuolella, pilvipalvelu ei ole ollut edes vaihtoehto.
– Tänä päivänä IBM Cloud Private -palvelu tarjoaa pilvialustoja, joita voit käyttää omassa työympäristössäsi ja joihin meidän palveluntuottajien ei tarvitse koskea ylipäätään. Tiedät tarkalleen, missä koneet ovat ja kuka niitä käsittelee, mutta pääset myös hyödyntämään pilvipalvelun joustavuutta, kertoo johtaja Johan Westman, IBM:n Cloud & Cognitive yksiköstä.

Pilvipohjaisissa alustapalveluissa kehitys etenee hurjaa vauhtia. Yleisistä ja geneerisistä palveluista tulee hybridejä ja niiden mukautettavuus lisääntyy merkittävästi. IBM:llä on nykyään tarjottavana alustoja, jotka vaativat yhä vähemmän kompromisseja, sillä niissä on mahdollista kehittää ratkaisuja niin vanhoista käytössä olevista sovellusympäristöistä kuin uusista moderneista sovellusarkkitehtuureistakin. Yhdellä ja samalla alustalla voidaan yhdistää vaikka AIX-pohjaisia ja Intel-pohjaisia järjestelmiä. Siinä voidaan hyödyntää sekä fyysisiä laitteistoja että virtuaalisia järjestelmiä, joten voit jatkaa kehitystä jo tehtyjen VMware investointien tai avointen standardien pohjalta, Johan Westman sanoo.

Arkaluontoisille tiedoille on erityisratkaisuja, joiden avulla on jopa mahdollista sitoa tiedot fyysisesti tiettyyn laitteeseen. Yksi suurista nykyajan pulmista on, että tietoa voi siirtää ilman yrityksen hyväksyntää, vaikka yrityksellä on täysi vastuu tiedoista huolehtimisesta. Nyt ongelmaan on ratkaisu, joka sitoo virtuaaliset ilmentymät määrättyyn laitteeseen. Niinpä käyttäjä ei voi siirtää tietoja – vahingossa tai tahallaan, Johan Westman jatkaa.

Pilvipalveluun siirrettävä sisältö riippuu yleensä siitä, millaista joustavuutta kaivataan. Suurimmat syyt tähän ovat taloudellisen joustavuuden tarve, modernisointi ja muutoksen nopeus. Nykyaikaisilla pilvipohjaisilla alustoilla innovaatiota ja kehitystä pääsee viemään pidemmälle kuin koskaan, ja samalla tiedot ovat täysin hallinnassa.

Lue lisää IBM Cloud Private:tistä