Tulosta

Posted in:

Uusilla teknologioilla kilpailukyvyn aallonharjalle

Informaatioteknologian kehityksessä on alkanut vallankumouksellinen aikakausi. Sen tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin tartuttiin uusien teknologioiden voimin tämän vuoden IBM BusinessConnect 2015 -tapahtumissa ympäri Pohjoismaita.

IBM BusinessConnect tapahtumat ovat ehtineet viime vuosien aikana valloittaa kymmeniä kaupunkeja. Tapahtumien tärkein tavoite on auttaa yrityksiä optimoimaan liiketoimintaansa ja maksimoimaan kilpailukykyä uusien teknologioiden kautta. Tapahtumat tarjoavat samalla myös mahdollisuuden jakaa kokemuksia yritysten kanssa ja solmia mielenkiintoisia kontakteja.

Kognitiivinen aikakausi
Kognitiivinen tietojenkäsittely on aloittanut todennäköisesti kaikkien aikojen mullistavimman aikakauden informaatioteknologian kehityksessä. Kognitiiviset järjestelmät perustuvat ihmisen ajatusprosessien simulointiin ja ohjelmoinnin sijaan niitä ”opetetaan”. Ne siis oppivat ja kykenevät ratkaisemaan ongelmia itsenäisesti.

Vuonna 2011 IBM esitteli maailman ensimmäisen kognitiivisen järjestelmän: Watsonin. Watson esiintyi ensimmäistä kertaa Jeopardy-visailuohjelmassa, jossa se päihitti ihmisvastustajansa.
Sen kyky vastata monimutkaisiin, hienovaraisiin ja vitsikkäisiin kysymyksiin vahvisti sen, että informaatioteknologian uusi aikakausi oli alkanut.

Watson on sittemmin saanut käsiteltäväkseen entistä isompia ja vaativampia datamääriä ja kehittänyt itselleen paremman kyvyn ymmärtää, järkeillä ja oppia. Watsonia hyödynnetään jo nyt terveydenhuollon ja talouden alalla, mutta sen kiistattomia hyötyjä aletaan ymmärtää vähitellen myös muilla sektoreilla.

Tartu hetkeen
Vuoden 2015 IBM BusinessConnect tapahtumien teemana oli ”Tartu hetkeen”, jonka kautta yrityksiä haluttiin kannustaa uusien teknologioiden käyttöönottoon. Hetkeen tarttuminen on edellytys sille, että yritykset pystyvät menestyksekkäästi vastaamaan kasvavaan kilpailuun ja uusiin asiakastarpeisiin. Liike-elämän ja liiketoimintamallien muuttuessa elinkeinoelämän toimijoiden on opittava hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia, kuten pilvi- ja mobiilipalveluja, virtualisointia, sosiaalisia verkostoja, big dataa, analytiikkaa ja teollista internetiä.

Kehittyvät tapahtumat
Vuosi 2015 oli IBM BusinessConnect tapahtumien 12. peräkkäinen järjestämisvuosi. Alussa ne olivat pieniä paikallisia tapahtumia Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Yksittäisiin tapahtumiin osallistui tuolloin noin 200 henkilöä. Nykyään osallistujia on jo noin 1 500. Viime vuodesta lähtien IBM BusinessConnect tapahtumia on nähty myös muissa pääkaupungeissa ympäri Eurooppaa.

Tapahtumien nimikin on muuttunut vuosien saatossa. Alussa niiden nimenä oli IBM Software Day, myöhemmin IBM Smarter Business. Viime vuodesta lähtien tapahtumat ovat kantaneet nimeä IBM BusinessConnect, ja niiden sisältö on muuttunut aiempaa monipuolisemmaksi ja asiakaskeskeisemmäksi. Tapahtumat ovat onnistuneet houkuttelemaan myös uusia kohderyhmiä, ja monet nykyisistä osallistujista työskentelevät muun muassa markkinoinnin, HR:n ja taloushallinnon parissa.

Suomen BusinessConnect tarttui digitalisaation mahdollisuuksiin monipuolisien sisältöjen kautta ja toi yhteen koko IBM:n ekosysteemin asiakkaista kumppaneihin. Puheenvuorot kattoivat useita teemoja asiakaskokemuksen kehittämisestä aina digitaaliseen transformaatioon asti.

– Saimme positiivista palautetta siitä, että tapahtuma konkretisoi liiketoiminnan muutosmahdollisuuksia asiakasesimerkkien kautta. Saimme myös runsaasti näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, IBM Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Juha-Pekka Lehto kertoo.

Yksi tapahtuman kohokohdista oli Toroidion Oy:n perustajan ja toimistusjohtajan, Pasi Pennasen, inspiroiva puheenvuoro hetkeen tarttumisesta. Pennasen yritys on suunnitellut sähköauton, joka lukeutuu maailman tehokkaimpien urheiluautojen joukkoon. Toroidionin tavoitteena on osallistua sillä ensimmäisenä sähköautona Le Mansin 24 tunnin kilpailuun.

– Esitys oli erinomainen alku päivälle. Osallistujat saivat heti konkreettisen esimerkin siitä, mitä voi saavuttaa, kun uskaltaa rikkoa rajoja ja tarttua hetkeen.

Lue lisää IBM BusinessConnect tapahtumista:

IBM BusinessConnect 2015

IBM Connect 2016 – The Premier Social Business and Digital Experience Conference 

IBM InterConnect 2016 – The Premier Cloud & Mobile Conference