Tulosta

Posted in:

Hybridipilvi ei ole enää pelkkä päätös, vaan se on strategia

Sinä ja IT-organisaatiosi olette tämän vuosikymmenen suurimman strategisen päätöksen edessä. Valinta, joka määrittelee organisaatiosi kilpailu- ja muuntautumiskykyä sekä taloutta seuraavalle kymmenelle vuodelle.

Kyse ei ole siitä, tuletteko käyttämään hybridipilveä, vaan siitä, mitä ratkaisua tulette käyttämään.
– On mahdotonta ennustaa organisaation tulevia tarpeita, aivan kuten on mahdotonta ennustaa, mitä tulevia teknologioita ja palveluita tarvitaan näiden tarpeiden tyydyttämiseen. Tämän takia tämä on järkevintä valita täysin avoin hybridipilviratkaisu. -Toisin sanoen palvelualusta, jossa kaikki sovellukset voivat toimia riippumatta taustalla olevista toiminnoista, ilman alustoihin lukkiutumista, kertoo Ted Schönbeck, Red Hat:in Pohjoismaiden tekninen päällikkö.

Käytössä julkinen ja yksityinen pilvi
Hybridipilven valinta on muuttunut yksittäisestä päätöksestä strategiaksi. Jos organisaatiossanne ei vielä ole toimivaa hybridipilveä, on vaarana, että useita sovelluksia pyöritetään eri ympäristöissä usealla pilvialustalla, sekä julkisesti että yksityisesti.
-Minusta tämä on hybridipilven lähtökohta. Syy, miksi haluamme valiat hybridiratkaisu, on mahdollisuus käyttää resursseja ja palveluita saumattomasti, usealla rakenteella ja toimitusmallilla. Se antaa meille mahdollisuuden toimia innovaatisesti monilla eri alustoilla yhden sijasta.

Mutta historia toistaa itseään, sanoo Ted Schönbeck. Monet tällä hetkellä markkinoilla lanseeratuista hybridiratkaisuista eivät keskity avoimuuden luomiseen, vaan ne lukitsevat käyttäjät sisälleen.
– Niitä pitäisi oikeastaan kutsua suljetuiksi hybiridipilviksi, koska ne ovat rakennettu tiettyä alustaa varten, määrittäen mitä palvelimia, verkkoja ja tallennusjärjestelmiä voi käyttää. Voit siirtää kaikki työsi pilvipalveluun, mutta vain, jos se perustuu samaan ratkaisuun kuin oma systeemisi. Se on täysin avoimen hybridipilvien tarkoituksen vastaista, ja rajoittaa merkittävästi tulevia valintoja.

Tulevaisuus on hybridi
On siis syytä harkita päätöstä tarkkaan, eikä valita ratkaisua, josta on vaikeaa päästä myöhemmin eroon. Tulevaisuus on hybridi, mutta se ulottuu myös erilaisiin pilvipalveluihin ja rakenteisiin. Oikea valinta on sellainen, mikä antaa sinulle mahdollisimman suuren toimintavapauden.
-Se on suuri päätös, jolla on merkittävä vaikutus koko organisaatioon, joten valinta kannattaa tehdä viisaasti. Valitse avoin ratkaisu. On aina parempi olla avoin kuin sulkeutunut, toteaa Ted Schönbeck.

Lue lisää Red Hat Cloudforms-järjestelmästä