Tulosta

Posted in:

LED-tekniikka vahvistaa visuaalista viestintää

Liiketoiminnassa on tärkeää erottua massasta, ja vahvan visuaalisen viestinnän merkitys on kasvussa. Moderni LED-tekniikka tarjoaa mahdollisuuden luoda vahvempi visuaalinen identiteetti kuin koskaan ennen.

Ihmiset rakastavat kuvia – tai pikemminkin ihmisaivot rakastavat kuvia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aivot työstävät kuvia nopeammin kuin tekstiä. Muistamme kuvan paljon paremmin ja pidempään kuin sanat. Kuvat vaikuttavat aivoihin tiedostamattomalla tunnetasolla, ennen kuin kriittiset ja analyyttiset prosessit ovat ehtineet käynnistyä. Lyhyesti sanottuna: Visuaalisen viestinnän keinoin ihmisissä voidaan luoda vahvoja ja pysyviä vaikutelmia. Se ei tietenkään ole uutinen, ja aivojamme pommitetaan päivittäin valtavalla määrällä visuaalisia viestejä. Kaiken tämän kohinan läpäiseminen vaatii luovuutta – teknisiä ratkaisuja, jotka eivät rajoita mahdollisuuksia.

Samsungin Pohjoismaiden LED-tuotepäällikkö Martin Clarin

– Visuaalisen viestinnän merkitys yritysmaailmassa on kasvussa, ja se laajenee perinteisten käyttökohteiden ulkopuolelle, sanoo Samsungin Pohjoismaiden LED-tuotepäällikkö Martin Clarin. Yritysten pitää saada nopeasti välitettyä tunteita kuvamateriaalilla, joka liittyy yrityksen toimintaan. LED-näytöt tarjoavat tähän hyvät mahdollisuudet.

LED-näytöt ovat valovoimaisia, ne toistavat värit elävinä ja niissä on hyvä kontrasti ja tarkkuus. Useita näyttöjä yhdistämällä voidaan luoda valtavia näyttöseiniä ilman näkyviä saumoja. LED-näyttöjä käytettäessä tilaa ei tarvitse pimentää, kuten projektoria käytettäessä. LED-näytöt toimivat kirkkaassa päivänvalossa ja soveltuvat siksi myös ulkotiloihin.

Samsung LED saa viestin menemään perille sisällöstä ja muodosta riippumatta

– LED-tekniikalla on pelkkiä hyötyjä, olipa toteutus millainen hyvänsä, Martin Clarin sanoo. Neuvottelutiloissa ne vahvistavat visuaalista kokemusta, ja koska näytöt ovat täysin hiljaisia eikä valaistusta tarvitse himmentää, osallistujien väsymisen riski pienenee. Myymälätiloissa LED-näytöt tehostavat visuaalista viestintää. Esittely-, vastaanotto- ja aulatiloissa niillä voi luoda täysin ainutlaatuisia visuaalisia ratkaisuja, jotka tekevät vaikutuksen vierailijoihin.

Kun Tukholmassa sijaitsevaa Ruotsin kansallismuseota remontoitiin hiljattain, sinne asennettiin LED-näyttöjä viestintää varten. Museon ikkunoihin oli remontin yhteydessä asennettu UV-suojatut lasit, minkä vuoksi tiloihin saatiin enemmän luonnonvaloa taideteoksia vahingoittamatta. Olot ovat nyt huomattavasti paremmat sekä työntekijöille että museovieraille, mutta täysin mahdottomat projektorien käytölle.

LED-näyttö voi muuttaa huoneen kokonaisuutta, kuten Telenoria.

Onnistunut visuaalinen viestintä vaatii tietenkin paljon muutakin kuin vain modernia tekniikkaa, mutta tekniikan vaikutusta ei pidä aliarvioida. Vanha tekniikka tuskin luo yrityksestä myönteistä vaikutelmaa, millä voi olla ratkaiseva vaikutus tuotemerkin luoman vaikutuksen ja asiakassuhteiden keston kannalta.

– Hyvä esimerkki tästä on Tukholman Kungsträdgårdenissa sijaitseva Volvo Studio, kertoo Martin Clarin. Studio sijaitsee päivänvalon ulottumattomissa, joten sinne asennettiin suuri LED-näyttö, joka on integroitu edistyneeseen valaistusjärjestelmään. Se houkuttelee uteliaita vierailijoita tilan perälle asti ja luo samalla Volvo Carsista vaikutelman tekniikan etulinjassa toimivana yrityksenä.

Samsung Digital Signage
Samsung Digital Signage -tuotteet ovat innovatiivisia infonäyttöjä, joissa yhdistyvät saumattomasti laitteisto ja ohjelmisto. Ne luovat dynaamisen kokemuksen, sitouttavat yleisöä ja vievät yrityksen uudelle digiviestinnän tasolle.

Koolla on väliä: LED-tekniikalla luot vaikuttavaa viestintää