Tulosta

Posted in:

Pieni, kryptattu, kestävä ja nopea – täydellinen SSD-kiintolevy mukaan lomalle

Ulkoisen kiintolevyn tyypillä on merkitystä, kun haluat säilyttää kuvia, asiakirjoja ja videoita turvallisesti. Kun käytössä on oikeanlainen levy, myös tiedostojen siirto käy huippunopeasti. Näin valitset SSD-levyn oikein.

Tiesitkö, että on olemassa vain käyntikortin kokoisia ulkoisia kiintolevyjä? Sellaisia ovat SSD-levyt. SSD-levy on hyvä vaihtoehto ulkoiseksi kiintolevyksi. Itse asiassa se on paras vaihtoehto, sillä se on nopea, pienikokoinen ja kestävä.

Nykyisten SSD-levyjen odotettu käyttöikä on useita satoja vuosia. Siksi SSD-levy on hyvä valinta lomamuistojen, tärkeiden asiakirjojen ja videoiden säilytykseen.

Muistot varmaan talteen

Tärkein ero SSD-levyn ja tavallisen kiintolevyn välillä on, että SSD-levyssä ei ole liikkuvia osia. Osaltaan siksi SSD-levyt ovat niin kestäviä. Jos kannettavassa tietokoneessa on sisäisenä kiintolevynä SSD-levy, se kestää iskuja paremmin ja kestää myös käytössä pidempään. Ulkoista SSD-levyä taas voi huoletta kuljettaa mukana, sillä se ei pienistä hätkähdä.

Lue lisää Samsungin kannettavasta SSD-levystä

SSD-levyt ovat kooltaan pieniä ja lisäksi ne ovat perinteisiä kiintolevyjä hiljaisempia. Siksi ne sopivat mukana pidettäviksi.

Niiden parhaat valtit ovat kuitenkin nopeus ja kestävyys. Valo- ja videokuvaamme elämäämme jatkuvasti, ja näiden muistojen pitäisi pysyä varmassa tallessa pitkään. Lisäksi isojen kuva- ja videotiedostojen siirtämisen pitää tapahtua nopeasti. Valokuvien laatu myös paranee ja kuvatiedostojen koko kasvaa jatkuvasti, joten tallennustilaa tarvitaan aina vain enemmän.

Nopeaa tiedonsiirtoa

Koska SSD-levy pystyy lukemaan ja kirjoittamaan tietoa nopeasti, tiedostojen siirtäminen sille ja pois siltä käy nopeasti. Kun tietokoneen tai puhelimen tallennustila alkaa täyttyä, niiden sisällön siirtäminen SSD-levylle käy sukkelasti.

Esimerkiksi kannettavan Samsung T5 -SSD-levyn kirjoitusnopeus on viisi kertaa suurempi kuin perinteisen kiintolevyn, noin 450 megabittiä sekunnissa. Siksi se sopii nopeaan ja luotettavaan varmuuskopioiden tekemiseen.

Muita T5:n hyötyjä ovat kätevä koko – kiintolevy on noin käyntikortin kokoinen valtavasta tallennustilastaan huolimatta – ja 256-bittinen AES-kryptaus, joka pitää tietosi turvassa.

Lue lisää Samsungin kannettavasta SSD-levystä