Tulosta

Posted in:

Paras valinta, kun haluat uuden OLED-TV:n

EISA-asiantuntijaraadin mukaan Euroopan rahanarvoisin OLED-TV juuri nyt on Philips 55POS9002. OLED-paneelin, 4K-resoluution, kattavan Android TV:n ja Philipsin ainutlaatuisen Ambilight-tekniikan ansiosta malli on markkinoiden ehdottomassa etulinjassa. Suurin uutuus on kuitenkin pinnan alla.

Voit lukea lisää palkitusta TV:stä täältä
 
Markkinoilla ei ole toista yhtä rahanarvoista OLED-TV:tä kuin Philips 55POS9002. Tätä mieltä oli ainakin asiantuntijaraati, joka myöntää himoitut EISA-palkinnot. Raati koostuu 53 elektronikkalehden edustajasta, 25 maasta. Tänä vuonna Philips 55POS9002 valittiin voittajaksi parhaan OLED-TV-ostoksen kategoriassa.

– Tämä on paras palkinto, jonka voimme saada, sillä se osoittaa meidän osuneen oikeaan sekä hinnan että ominaisuuksien suhteen. Kuvanlaatua voi verrata paljon kalliimpiin laitteisiin ja toimintojen suhteen televisiossamme on kaikki modernilta televisiolta vaadittava, Philips TV:n markkinointipäällikkö Juhani Hallamaa toteaa.
Suurin uutuus Philipsin 55-tuumaisissa OLED-TV-malleissa on P5-piiri. Se on täysin uusin kuvankäsittelypiiri, joka parantaa terävyyttä, väriä, kontrastia ja liikettä, mutta huolehtii myös viidennestä suuresti kuvanlaatuun vaikuttavasta asiasta:

– Nykyään televisiota katsotaan hyvin eri tavalla kuin vielä muutama vuosi sitten: Olohuoneessa voidaan katsoa kaikkea laadukkaista 4K-Blu-ray-elokuvista aina matalaresoluutioisiin Youtube-videoihin. Suoratoistettu sisältö pakataan usein ja se voi aiheuttaa kaikenlaisia mpeg-häiriöitä ja esimerkiksi digitaalista kohinaa. Uusissa televisioissamme käytetty täysin uusi P5-piiri analysoi sisällön ja tekee parannuksia lähdemateriaalin vaatimusten perusteella, Juhani Hallamaa sanoo.

Suurin Philipsin uusissa OLED-TV-malleissa on uusi P5-piiri. Philips 55POS9002 -mallissa on myös Android TV-käyttöjärjestelmä ja sisäänrakennettu Chromecast sekä Google Assistant.

OLED, ”Organic light-emitting diode”, on vallankumouksellinen harppaus televisioiden kehityksessä, aivan kuten siirtyminen kuvaputkimalleista taulutelevisioihin. Erona LCD-tekniikkaan OLED-paneelilla varustetun television väriä ja valoa voidaan säätää jokaisessa kuvapisteessä erikseen. Tämä tarkoittaa sitä, että värit näkyvät kirkkaampina ja luonnollisempina. Se minkä halutaan näkyvän mustana kuvassa, todella on mustaa. Yhdessä Philipsin ainutlaatuisen Ambilight-tekniikan kanssa elämys on vaikuttavampi kuin koskaan.

– Ambilight-taustavalaisu saa kuvan tuntumaan suuremmalta. Taustavalon ansiosta television katselu pimeässä tai hämärässä huoneessa on entistä miellyttävämpää silmälle. Lisäksi Ambilight luo illuusion värien ja kontrastien vahvistumisesta, Hallamaa kertoo.

Philips 55POS9002 -mallissa on lisäksi Android TV-käyttöjärjestelmä ja sisäänrakennettu Chromecast. Kaukosäätimen mikrofonin avulla voi tehdä Google-hakuja, käynnistää hautun elokuvan tai musiikin ja ohjata älykotiratkaisuja Google Assistant -toiminnolla. Kaukosäätimessä on myös sisäänrakennettu näppäimistö niille, jotka mieluummin kirjoittavat komennot. Jos 55 tuumaa tuntuu liian pieneltä, 65-tuumainen versio ilmestyy vuoden 2018 alussa.

Voit lukea lisää palkitusta TV:stä täältä