Tulosta

Posted in:

Ruotsin maajohtajan parhaat vinkit: nämä on nähtävä VMworld-konferenssissa


11.–14. syyskuuta järjestetään jälleen Euroopan suurin IT-alan tapahtuma, joka houkuttelee Barcelonaan 10 000 kävijää. Kerromme tässä neljä syytä, miksi sinun pitäisi olla yksi heistä.

Ilmoittaudu vuoden suurimpaan IT-tapahtumaan nyt
 
VMworld itsessään on elämys. Paikan päällä tapaa kollegoita kaikkialta maailmasta ja pääsee tutustumaan uusimpiin teknologioihin ja trendeihin.
– Hienointa tapahtumassa on sen ympärille syntyvä yhteisö. Koska tapahtuman nimi on VMworld, voisi kuvitella, että siellä käsitellään vain VMwarea. Yhteisöstä löytyy kuitenkin valtavasti erilaisia teknologioita ja innovaatioita. Tapahtuma kasvaa samaa tahtia yrityksemme kanssa, kun laajennamme liiketoiminta-alueitamme, VMwaren Ruotsin maajohtaja Per Gustafsson kertoo.

Alussa VMworld oli teknologiaan painottunut tapahtuma palvelinten parissa työskenteleville. Nykyään vierailijoita tulee monilta erikoisaloilta, muun muassa mobiili-, turvallisuus-, automaatio- ja pilvipalvelupuolelta.
– VMworldin vuoden teemat koskevat asioita, joiden parissa kaikki organisaatiot painivat. Niitä ovat palvelinkeskusten modernisointi, integraatio julkiseen pilveen, tehokkaiden digitaalisten työpaikkojen luominen ja IT-tietoturvasta huolehtiminen. Yrityksen kyky mukautua näihin muutoksiin kertoo myös tulevasta menestyksestä, Per Gustafsson sanoo.

Palvelinkeskusten modernisointi
Palvelinkeskusten modernisointi tarkoittaa siirtymistä pois asiakas–palvelin-rakenteesta, kolmikerroksisesta sovellusarkkitehtuurista ja manuaalisista toiminnoista. Sama malli on ollut käytössä jo 1990-luvulta lähtien.

– Modernit palvelinkeskukset hajottavat siilorakenteita, yksinkertaistavat arkkitehtuuria ja lisäävät itsepalvelua ja automaatiota käytäntöjen pohjalta. Lyhykäisyydessään saat oman pilven, jota hallitaan ohjelmistoilla ja joka on laitteistosta riippumaton, Per Gustafsson selventää.

Lähde VMworld 2017 konferenssiin partnerin kanssa

Arrow Finland

Integrointi julkiseen pilveen
Yksityisen VMware-pilven voi integroida julkiseen pilveen monin eri tavoin. Aihetta käsitellään paljon VMworldissa.
– Meillä on sopimuksen piirissä useita tuhansia palveluntarjoajia, joiden käytössä on VMware Cloud Foundation. Sen ansiosta pystymme rakentamaan hybridipilven ja ”venyttämään” domainiasi, kun sille on tarvetta. Voit esimerkiksi osoittaa 15 prosenttia kuormituksesta Amazonille, 15 prosenttia Tiedolle ja 15 prosenttia IBM Bluemixille tarpeen mukaan. Mahtavaa on se, että VMware-ympäristö pysyy jatkuvasti hallinnassa ja voit ohjata kuormitusta maailmanlaajuisesti, Per Gustafsson kertoo.

Tehokkaat digitaaliset työpaikat
Yritykset ovat jo pitkään käyttäneet perinteistä Microsoft-arkkitehtuuria, jonka tavoite on standardisoida ja hallita. Toimialueen hallinta tekee työstä niin yksinkertaista kuin mahdollista, mutta rajoittaa joustavaa käyttöä.
– Nykyisin käyttäjillä on niin monia eri laitteita ja käyttöjärjestelmiä, ettei järjestely enää toimi. Tehokas digitaalinen työpaikka keskittyy käyttäjiin ja identiteettiin, ei käytettävään laitteeseen, Per Gustafsson selittää.

VMware mahdollistaa täysin laitteistosta riippumattoman toiminnan. Per näyttää, kuinka hän voi siirtyä portaaliin, tunnistautua ja päästä käsiksi sovelluksiinsa lähestulkoon mistä laitteesta tahansa.
– Tämä yksinkertaistaa asioita sekä käyttäjille että IT-organisaatiolle. Pääsen portaalin kautta käsiksi kaikkeen, olenpa sitten tietokoneen tai puhelimen päässä. Sillä, suoritetaanko käyttämäni sovellus SaaS-palveluna vai palvelinkeskuksestamme Irlannissa tai Palo Altossa, ei ole mitään väliä. Kaikki sujuu yhden kirjautumisen avulla helposti ja selkeästi, Per Gustafsson sanoo.

IT-tietoturvan vallankumous
Kaikki ovat samaa mieltä siitä, että palomuureihin, virustorjuntaan ja segmentoituun verkkoon perustuva suojaus ei enää riitä IT-ympäristössä. Käyttäjät liikkuvat enemmän kuin koskaan ja uhat ovat entistä monimutkaisempia.
– Käytössä olevat suojaustavat eivät ole tarpeeksi yksityiskohtaisia ja edellyttävät muutoksia. Nykyään voimme rakentaa mikrosegmentointia sovellustasolla. Se on aivan uudenlainen, automatisoitu IT-tietoturvan muoto, joka perustuu käytäntöihin ja näyttää maailmanlaajuisen tilanteen. Sovelluksia ei enää aseteta portteihin, esimerkiksi sähköpostia porttiin 25, vaan turvallisuusryhmälle luodaan sähköpostipalvelimia, jotka käyttävät vain tarvitsemiansa resursseja, Per Gustafsson sanoo.

Teoriassa on siis mahdollista asettaa jokainen sovellus omaan turvallisuusluokkaan, jota valvotaan ja ohjataan käytäntöjen perusteella. Tekniikkaa käyttävät jo monet ruotsalaisyritykset ja järjestöt, joille turvallisuus on tärkeintä. VMworldissa saat mahdollisuuden uppoutua syvälle aiheeseen luentojen ja työpajojen myötä.
– Tulevaisuudessa keskitymme sovelluksiin. Niiden täytyy toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi rakennamme alustan, joka on tehokas, turvallinen ja joustava ja kykenee suoriutumaan tulevaisuuden haasteista, kuten esineiden internetistä, Per Gustafsson toteaa.

Perin vinkit VMworldin ensikertalaiselle:

  1. Ota yhteyttä meihin VMwarella. Autamme sinua ja annamme vinkkejä, niin saat kokemuksestasi kaiken irti. Mielenkiinnonkohteistasi riippuen ohjaamme sinut oikeisiin tapahtumiin. Voimme järjestää myös tapaamisia tuoteasiantuntijoidemme kanssa.
  2. Lounasta kanssamme! Järjestämme joka vuosi erittäin pidettyjä lounastapahtumia pohjoismaalaisille vieraille. Kaksi kertaa pidettävällä ”lunch and learn” -lounaalla voi osallistua luennolle ja tavata kollegoita. Järjestämme lounashetken kerran myös palveluntarjoajien kanssa.

 

Vakuuta esimiehesi siitä, että sinun kannattaa lähteä Barcelonan VMworld-tapahtumaan